Wat betekent corona voor je pensioen?

12 maart 2020

De wereld wordt nog beheerst door het coronavirus (COVID-19). Op vele vlakken heeft dit gevolgen. Je leest hier wat dit betekent voor je pensioen.

Geen beperking in de dekking door coronavirus

In je pensioenregeling bij LifeSight ben je verzekerd voor het geval dat je arbeidsongeschikt wordt of overlijdt. Dit is ook het geval als je arbeidsongeschikt wordt of overlijdt door het coronavirus. Het aanmerken van (delen van) landen als risicogebied door het coronavirus heeft geen gevolgen voor de verzekering van de risico’s van overlijden en arbeidsongeschiktheid bij LifeSight. Dit betekent dat als jij het coronavirus oploopt binnen of buiten Nederland dit ook gedekt is.

Dalende koersen

De afgelopen periode is er onrust op de beurs door de coronacrisis. De waarde van de beleggingen in je pensioenpot kunnen hierdoor ook gedaald zijn. Wil je hier meer over weten, lees dan verder op deze pagina.

Binnenkort met pensioen

De coronacrisis kan ook gevolgen hebben voor mensen die binnenkort met pensioen gaan. De waarde van het pensioenkapitaal kan lager zijn. Ook kunnen de voorwaarden van verzekeraars die je een pensioenuitkering bieden veranderd zijn. Ga je binnenkort met pensioen? Dan wil je misschien nog een keer goed kijken naar de mogelijkheden.   

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via de servicedesk. We helpen je graag.

Print page