LifeSight bereikt in Nederland mijlpaal van EUR 1 miljard vermogen onder beheer

LifeSight bereikt in Nederland mijlpaal van EUR 1 miljard vermogen onder beheer

23 november 2021

In 2014 lanceerde Willis Towers Watson de PPI LifeSight. Het adviesbureau signaleerde de behoefte aan een pensioenuitvoerder en pensioenproduct dat werkgevers en deelnemers beter kon bedienen met een flexibel en persoonlijk beleggingsmodel, ondersteund met innovatieve diensten op het gebied van communicatie, uitvoering en managementinformatie.

LifeSight heeft deze uitdagingen sindsdien succesvol opgepakt en is inmiddels sterk gegroeid. Deze maand ging het door haar beheerd vermogen voor Nederlandse klanten door de grens van EUR 1 miljard, een aanzienlijke groei van 240% procent ten opzichte van haar omvang van EUR 420 miljoen per eind 2019. Over alle landen waar LifeSight actief is beheert zij nu een totaal van ruim EUR 17 miljard.

Rolf Kooijman, bestuursvoorzitter van LifeSight in Nederland, zegt: “LifeSight is een sterk groeiende organisatie ondersteund door één gemeenschappelijke internationale managementstructuur, waarvan de onderdelen elkaar over de landsgrenzen versterken. Wij geloven sterk in de kracht van lokale onafhankelijke pensioenuitvoerders onder één internationale vlag waardoor we onze klanten kwaliteit, stabiliteit, toekomstbestendigheid en innovatie kunnen bieden. Dit komt ook tot uitdrukking in de recent gemeten klanttevredenheid die stabiel en hoog is. Onze ambitie is om het ingezette groeipad vast te houden en verder te verdubbelen binnen 2-3 jaar.”

Marc Goossens, bestuurslid van LifeSight, verduidelijkt: “Om onze sterke groei vast te houden zullen wij onze propositie verder ontwikkelen om de wensen van onze klanten en de deelnemers te blijven overtreffen. Een van onze speerpunten is mensen helpen bij het duurzaam realiseren van een betere financiële toekomst. Bewustwording en transparantie zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Daarom maakt LifeSight het duurzame karakter van haar beleggingen nu ook inzichtelijk met de introductie van het ESG-dashboard in de online omgeving ‘Mijn LifeSight’. Onze klanten kunnen daar eenvoudig zien hoe duurzaam hun beleggingen zijn. Ook kunnen ze daar leren over duurzaam beleggen en op termijn op dit vlak keuzes gaan maken.”

Edwin van den Oever, managing director van LifeSight, vult aan: “Door de verdere groei en het internationale karakter heeft LifeSight ook op het gebied van duurzaamheid toegang tot best in class oplossingen. Zo heeft LifeSight UK, met een omvang van EUR 13 miljard in belegd vermogen, recent substantiële investeringen gedaan in het door Willis Towers Watson ontwikkelde Climate Transition Fund. LifeSight in Nederland zal in de komende maanden haar beleggingsaanbod ook verder verduurzamen.

Print page