Toelichting inloggen voor werknemers

Wat is MijnLifeSight?

MijnLifeSight is het online werknemersportaal van LifeSight. Dit portaal bevat je persoonlijke informatie over je pensioen. Met MijnLifeSight ben je in staat om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in je pensioensituatie, je verwachte pensioeninkomen te vergelijken met wat je nodig hebt en zaken aan te passen.

Toegang krijgen tot MijnLifeSight

Je krijgt alleen toegang tot MijnLifeSight als je (voormalig) werkgever de pensioenregeling laat uitvoeren door LifeSight. Als je in dienst treedt bij een werkgever met een pensioenregeling bij LifeSight of als je werkgever overstapt naar LifeSight, krijg je toegang tot MijnLifeSight. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een welkomstbrief met meer informatie. Verder krijg je een welkomstmail van MijnLifeSight op het emailadres dat wij van je werkgever hebben gekregen. Vanaf het moment dat je deze mail hebt ontvangen, kun je inloggen op MijnLifeSight. 

Inloggen met DigiD

DigiD is een in Nederland bekende manier om je online te identificeren bij verschillende (overheids)instanties, zoals bijvoorbeeld de belastingdienst of je zorgverzekeraar. Met je DigiD kun je makkelijk en veilig inloggen. Iedereen van 14 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit kan zelf een DigiD aanvragen. Hoe dit moet, lees je op de website van DigiD. 

Op MijnLifeSight kun je inloggen met je DigiD. Omdat wij vertrouwelijke informatie hebben, kun je uit veiligheidsoverwegingen alleen inloggen op MijnLifeSight met de DigiD app waarop een zogenaamde ID-check is uitgevoerd. 

Eenmalige acties om te kunnen inloggen met DigiD

Om te kunnen inloggen met DigiD moet je het volgende doen:

  1. De DigiD app installeren op je telefoon, deze kun je downloaden via Google Play of via de App Store.
  2. De DigiD app activeren. Volg hiervoor de stappen in het stappenplan DigiD app activeren op de website van DigiD.
  3. De ID-check doen op de DigiD app. Hiervoor moet je je identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) scannen met je DigiD app. Hoe je dit doet, lees je in het stappenplan ID check op de website van DigiD. Ook vind je hier de voorwaarden.

Als je deze 3 stappen hebt gedaan, kun je met je DigiD inloggen op MijnLifeSight. 

Kun je bovenstaande stappen niet doen, bijvoorbeeld omdat je geen smartphone of tablet met NFC-lezer hebt of geen identiteitsbewijs met NFC-chip? Dan kun je niet inloggen op MijnLifeSight met DigiD. Lees hieronder verder bij “Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord”.

Inloggen met DigiD

Heb je de eenmalige acties uitgevoerd om te kunnen inloggen met DigiD? Zo nee, doe dit dan eerst. Zo ja, dan kun je met DigiD inloggen op MijnLifeSight. 

Ga naar MijnLifeSight en klik op “Inloggen met DigiD”. Selecteer daarna dat je wilt inloggen met de DigiD app en volg de stappen in de inlogschermen.

Inloggen met eIDAS

eIDAS staat voor ‘Electronic Identities And Trust Services’. Dit is een afspraak tussen Europese lidstaten over het grensoverschrijdend gebruik van Europees erkende inlogmiddelen. 

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit of woon je in het buitenland en kun of wil je geen DigiD aanvragen? En beschik je wel over een andere Europees goedgekeurde digitale identiteit vergelijkbaar met DigiD in Nederland? Dan kun je daarmee mogelijk inloggen op MijnLifeSight.  

Ga naar MijnLifeSight en klik op “Inloggen met eIDAS”. Selecteer vervolgens het land van je Europees erkend inlogmiddel, en volg de stappen in de inlogschermen.

Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord

Kun of wil je niet inloggen met DigiD of eIDAS? Dan kun je voorlopig op MijnLifeSight nog inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van MijnLifeSight. 

Je kunt je gebruikersnaam en wachtwoord instellen door te klikken op het icoon in de welkomstmail van MijnLifeSight of door onderstaande stappen te volgen.

Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord

Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord doe je als volgt:

  1. Ga naar MijnLifeSight en kies voor inloggen als deelnemer. 
  2. Kies dan onderaan in het scherm “Heeft u geen DigiD of eIDAS? Klik hier”.
  3. Je komt nu in een scherm waar je je gebruikersnaam en wachtwoord invult, daarna klik je op “Inloggen”.

Instellen van two-factor authenticatie

Na het invoeren van je inloggegevens wordt er om veiligheidsredenen gevraagd om een zogenaamde two-factor authenticatie op je account in te stellen. Naast je wachtwoord gebruik je dan een tweede middel om je te identificeren. Bij MijnLifeSight betreft dit tweede middel een code in een Authenticator app die je op je smartphone installeert. 

Inloggen met two-factor authenticatie is veiliger en verkleint de kans dat hackers toegang krijgen tot je account en daarmee tot je persoonlijke gegevens. Een kwaadwillende kan in dit geval niets met je wachtwoord als hij dat in handen heeft gekregen. Om two-factor authenticatie in te stellen volg je de stappen in het inlogscherm. 

Nadat je dit hebt ingesteld, kun je vanaf dat moment alleen nog inloggen met two-factor authenticatie en niet meer met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord. 

Instellen van two-factor authenticatie verplicht vanaf 21 december 2021

Vanaf 21 december 2021 is two-factor authenticatie verplicht als je wilt inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.

Heb je al een keer met DigiD of eIDAS ingelogd?

Dan is het niet meer mogelijk om in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruik dan opnieuw DigiD of eIDAS om in te loggen.

Is de link in de welkomstmail verlopen of ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?

Je kunt je gebruikersnaam of wachtwoord opvragen door te klikken op “Gebruikersnaam opvragen” of “Wachtwoord opnieuw instellen”. 

  1. Ga naar MijnLifeSight en kies voor inloggen als deelnemer. 
  2. Kies dan onderaan in het scherm “Heeft u geen DigiD of eIDAS? Klik hier.”
  3. Je komt nu in een scherm waar je je gebruikersnaam en wachtwoord kunt opvragen.

Vul dan de gevraagde gegevens in. Je ontvangt dan een email op het bij ons bekende emailadres met je gebruikersnaam of een email om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Daarna kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. 

Veelgestelde vragen

Ik heb wel DigiD maar het lukt niet om met DigiD in te loggen op MijnLifeSight?

Om in te loggen op MijnLifeSight met DigiD moet je de DigiD app hebben geïnstalleerd. Ook moet je een ID-check hebben gedaan op je DigiD app. Hoe je dit kunt doen staat hierboven onder het kopje “Inloggen met DigiD”. 

Lukt het niet? Probeer dan in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van MijnLifeSight. Hoe dit moet lees je hierboven onder het kopje “Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord”.

Ik heb geen smartphone of tablet met NFC-lezer. Hoe kan ik dan inloggen op MijnLifeSight?

Als je geen smartphone of tablet met NFC-lezer hebt, is het niet mogelijk om in te loggen op MijnLifeSight met DigiD. Je kunt wel inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van MijnLifeSight. Als je deze gegevens niet weet, kun je ze opvragen via MijnLifeSight. Hoe dit moet lees je hierboven onder het kopje “Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord”.

Ik heb geen identiteitsbewijs met een NFC-chip om de ID check op mijn DigiD app te doen. Hoe kan ik dan inloggen op MijnLifeSight?

Als je geen identiteitsbewijs met een NFC chip hebt, bijvoorbeeld omdat deze is uitgegeven op een consulaat, ambassade, grensgemeente of Schipholbalie, is het niet mogelijk om de ID-check te doen op je DigiD app. Je kunt dan op MijnLifeSight niet inloggen met DigiD. Je kunt wel inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van MijnLifeSight. Hoe dit moet lees je hierboven onder het kopje “Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord”.

Ik kan niet inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord van MijnLifeSight?

Mogelijk is je gebruikersnaam of wachtwoord onjuist. 

Je kunt je gebruikersnaam opvragen door op deze pagina te klikken op “Gebruikersnaam opvragen? Klik hier”. Na invullen van je emailadres ontvang je een mail met je gebruikersnaam. 

Als je (ook) je wachtwoord niet weet, kun je deze (ook) opnieuw instellen door op deze pagina te klikken op de “Wachtwoord opnieuw instellen? Klik hier.” en daar je gebruikersnaam in te vullen. Je ontvangt dan een mail met een link naar een pagina om een nieuw wachtwoord in te stellen. Daar kun je dan ook je gebruikersnaam aanpassen.

Heb je al een keer met DigiD of eIDAS ingelogd? Dan is het niet meer mogelijk om in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruik dan opnieuw DigiD of eIDAS om in te loggen.

Lukt het ook niet om in te loggen met de antwoorden op bovenstaande veelgestelde vragen?

Als je met de antwoorden op de veelgestelde vragen ook niet kunt inloggen, neem dan kun contact op met de Servicedesk van LifeSight via ls.servicedesk@zwitserleven.nl of via telefoonnummer +31 20 208 5106. De Servicedesk kan je helpen met het opnieuw instellen van je gebruikersnaam en wachtwoord van MijnLifeSight.